Dit is een lichtgewicht alcohol stove, met heel kleine afmetingen en gewicht.

Deze stove is gemaakt van 100% gerecycled aluminium materiaal. De stove is sterk genoeg voor eender welke pan of pot omdat de zijkanten van een serieuze dikte zijn. Tevens krijg je levenslange garantie.  

Specificaties:

 • gewicht: 30gram
 • Tijd om 1L water te koken: 5min
 • hoogte: 60mm
 • diameter: 58mm
 • Gewicht grondplaatje : 5gr
 • Afmetingen grondplaatje : 9,5 x 9,5 cm
 • Gewicht windscherm : 25gr
 • Afmetingen windscherm : 9,5 x 60cm
 • Max. inhoud van brandstof: 90ml
 • Brandduur op 1 vulling : 20min
 • totaal gewicht (incl. verpakking) : 120gr

Brandstoffen die gebruikt kunnen worden:

 • Spiritus
 • Bio-Ethanol
 • Gezuiverde Alcohol
 • Elke drank met een alcoholgehalte boven de 65%
 

De stove doet zijn werk prima. Ik ben er zeer tevreden over. Meestal koop ik de brandstof in de action winkel. 1,35€ voor een liter bio-ethanol. Men staat er telkens weer van te kijken hoe dit kleine ding zijn werk echt goed doet. Nog een groot voordeel is dat je alcohol overal kunt kopen om hierin te gebruiken als brandstof. Desnoods gebruik je maar wat van je fles sterke drank wink

 

 

Hier nog een klein filmpje over de stove:

Filmpje op YouTube, klik hier

 

 

 Het volledige pakket bij levering.

 GEBRUIKSAANWIJZING

Deze brander is GEEN SPEELGOED !

Gebruik de brander alleen onder begeleiding van een volwassene en geschied op eigen risico. Deze brander  gebruikt  spiritus of bio-ethanol. Gebruik nooit: Coleman brandstof, kerosine, benzine, dieselbrandstof of elk type van aardolieproduct, dit kan levensgevaarlijk zijn. Gebruik de brander, voor uw eigen veiligheid, nooit in een tent, huis, garage of andere afgesloten ruimte. Plaats de brander niet op een oppervlak dat zal branden of worden beschadigd door hoge hitte. Blaas ongewenste vlammen uit,  gebruiken geen  water! Gebruik een pot of pan om het vuur te smoren. Belangrijk: Alcohol vlammen kunnen over het algemeen niet worden gezien in fel licht. Probeer de brander te gebruiken in een schaduwrijke plek om het vlampatroon te controleren. Vul de brander nooit boven de ring aan de binnenkant van de brander, dit verhoogt de kans op brand buiten de stoof door lekkage. Let op!  Na het doven van de vlammen is de brander nog enige tijd heet! Laat hem eerst afkoelen alvorens hem beet te pakken. Alcohol kunt u in elke drinkfles opslaan, kijk hierbij wel even naar de sluiting en geef duidelijk aan dat dit niet drinkbaar is. Als u de brander niet gebruikt kunt u het windscherm en vloerplaat opruimen door ze rond een brandstoffles te wikkelen.

Aansteken van de Brander

Plaats het hitteschild op een stevige, vlakke ondergrond. Kookt u op de grond dan kunt u de brander ook in een kuiltje plaatsen. U kunt voordat u de brander aansteekt de pan of ketel op de brander plaatsen om te zien of deze stabiel staat. Plaats de brander nooit direct in de sneeuw, door het afkoelen van de brander zal deze niet goed werken. Vul nu de brander met Spiritus of een ander soort alcohol. Let op dat u hem niet te vol doet. Vul hem tot 1/3 van de bovenkant, dus het smalle deel tot de zichtbare ring. Plaats nu het windscherm rond de brander. U kunt het windscherm op maat maken door het dubbel te vouwen. Maak het windscherm niet te nauw zodat er zuurstof bij de brander kan komen. U kunt het windscherm op maat vastzetten door gebruik te maken van de paperclip. Zorg dat uw pot of pan klaar staat om op de brander te plaatsen! Steek nu de Alcohol aan, door het grote gat in de stoof. Door de vlam zal de brander opwarmen en de alcohol gaan verdampen. Hoe voller de brander zit hoe langer dit kan duren. Blaas na een paar minuten zachtjes over de brander, zodat de vlammen aan de zijkant van de brander zulle  aangaan. Wacht nog even een paar seconden en plaats de pot of pan gecentreerd op de brander. Als het koud is en de pan zit vol met koud water dan is het raadzaam om 20 seconden te wachten zodat de brander goed heet is. Als u de pot of pan te vroeg plaatst kan de brander uit gaan. Verwijder dan de pan of pot en steek de brander opnieuw aan. Let Op de brander is nu zeer heet.

   
© Copyright 2015-2020 by Ivo Maes