Voor de eerste keer weg met als doel mijn materiaal te testen.

Vandaag 17/03/2015 is het dan zover, mijn fiets staat gepakt en stipt om 10u vertrek ik thuis met volle moed voor een tochtje van 50km om net over de grens van Nederland in Oirsterwijk te overnachten in mijn tentje op camping Morgenrood.

Ik ben nog geen km ver als ik merk dat mijn nieuwe achterband op 1plaats tegen mijn spatbord wrijft. Deze band ( schwalbe marathon almotion) van 40mm breed ligt er nog maar pas op ter vervanging van de schwalbe marathon racer van 35mm die er op lagen toen ik de fiets 2de hands kocht. Ik had met de nieuwe banden al wel een proefritje gemaakt maar zonder bagage. Toen bleek alles in orde, maar nu met al dat gewicht blijkt het toch niet optimaal te zijn. Omdat ik nog vlak bij huis was ben ik maar terug gekeerd om daar alle bepakking terug te verwijderen en alles nog eens goed te bekijken. Omdat ik toen niet zo veel tijd had om het spatbord helemaal aan te passen besloot ik om mijn oude band er voorlopig terug op te leggen. Uiteindelijk ben ik dan om 11u vertrokken naar mijn bestemming. 

En we zijn vertrokken, wat is het toch mooi weer.

Het weer was voor deze tijd van het jaar schitterend (16°) en al vlug merkte ik dat mijn fleece overbodig werd. Langs mooie, stille fietsknooppunten vervolgde ik mijn weg richting Nederland. Toen ik aankwam bij de camping waren de vrijwilligers van Nivon volop bezig met de campingplaats op te ruimen. Het zal er dan weer piekfijn uitzien als het nieuwe kampeerseizoen van start gaat. 

Bij de receptie gaven ze me een plannetje van de camping en ik mocht eerst eens gaan kijken waar ik eventueel mijn tentje kon plaatsen. Ik koos ervoor om ergens achterin op een kleiner grasveldje te kamperen. De tent werd uitgepakt en geplaatst. Nu werd het tijd om even een warme chocomelk te bereiden.  Toen kwam ik er pas achter dat ik toch wel iets vergeten was, namelijk lucifers of een aansteker om mijn brandertje te gebruiken. Gelukkig was de vrouw van de receptie zo vriendelijk om mij lucifers te geven. Na een verfrissende douche kon ik mijn kookgerei gaan testen. Die kleine alcoholbrander doet het prima en mijn couscous was in een mum van tijd klaar om naar binnen te spelen.  Dat smaakte me best goed.

Nadien heb ik nog een kleine wandeling gemaakt om dan terug naar mijn tent te keren en nog wat te gaan lezen. Toen de duisternis over de camping viel, ben ik maar in mijn slaapzak gekropen. Dat is toch ook even wennen als je dat niet gewoon bent. Je hebt namelijk niet zo veel bewegingsvrijheid als onder een groot donsdeken in een 2 persoonsbed. Maar alles went, dus ook die mummieslaapzak. Ik was precies ingepakt als een echte mummie. Alleen mijn mond, neus en ogen waren niet bedekt. Het beloofde een frisse nacht te worden, dus legde ik maar een extra fleecedekentje over mijn lijf. Dit was geen overbodige luxe en zo heb ik toch geen kou geleden. Natuurlijk slaap je niet zo vast als in je bed, maar al bij al heb ik goed geslapen. 

Rond 7.30u werd ik wakker door een natuurlijke wekker. Er waren namelijk een paar spechten in de buurt die het nodig vonden om volop tegen de boomstammen te tokkelen. Dit was voor mij dan ook het sein om me uit mijn mummie te hijsen en het sanitair te bezoeken om me op te frissen. Als ontbijt had ik havermout meegenomen dat ik mengde met warme melk en gedroogd fruit. Zo had ik genoeg energie om mijn terugreis aan te vatten. De tijd was aangebroken om mijn tentje terug mooi op te vouwen en alles in mijn fietstassen op te bergen. Zo stond ik rond 10u terug klaar om huiswaarts te keren, na een geslaagde eerste kennismaking.

Het is al bij al goed meegevallen en nu weet ik toch al waar er nog iets dient aangepast te worden en wat ik zeker niet mag vergeten! Op naar de volgende. smile

   
© Copyright 2015-2020 by Ivo Maes